Hoeveel kosten elektriciens?

Elektriciens houden de stroom naar onze huizen draaiende en zorgen ervoor dat we van alles kunnen genieten, van onze tv's tot broodroosters. Het is een kwestie van veiligheid om de elektriciteit in ons huis goed draaiende te houden, en als u iets in uw huis moet updaten of veranderingen moet aanbrengen, dan is het belangrijk dat u de juiste persoon inhuurt en het goed laat uitvoeren. Als u erover nadenkt om wat elektrisch werk te laten doen, of dat nu het toevoegen van een nieuw stopcontact is of het vervangen van uw zekeringkast, dan wilt u weten wat voor soort kosten er aan verbonden zijn. Deze gids is ontworpen om u te helpen een reeks van typische prijzen te geven, zodat u weet wat er voor u aan de slag gaat.

Meer informatie over de prijzen van elektriciens op www.elektricien-jk.be

Wat is het uurtarief van een elektricien?

Elektrotechnici kunnen op twee manieren kosten in rekening brengen - ofwel een vast bedrag voor een bepaalde klus, ofwel een uurtarief dat alles dekt wat ze binnen een bepaalde tijd moeten doen. Over het algemeen zullen de meeste elektriciens de voorkeur geven aan een prijs voor een specifieke opdracht, maar een uurtarief is een goede maatstaf voor de kosten. In het hele Verenigd Koninkrijk hebben we vastgesteld dat een gemiddeld uurtarief ongeveer €40 per uur bedraagt, hoewel dit in verschillende delen van het land min of meer het geval kan zijn, waarbij Londen en het zuidoosten van het land meestal duurder zijn. Andere factoren, zoals de ervaring van de vakman, als hij of zij met een leerling werkt en zo verder, zullen ook een verschil maken. Als een baan waarschijnlijk een hele dag of meer in beslag zal nemen, kan een elektricien er de voorkeur aan geven om een dagtarief in te stellen, dat rond de €200 of €250 kan liggen. Het eerste uur zal vaak duurder zijn dan de volgende uren, omdat de reistijd en de belastingen hierin worden verdisconteerd.

Prijzen voor noodelektricien

Net als bij andere werkzaamheden, zoals loodgieterswerk, kan het voorkomen dat u op zeer korte termijn een elektricien nodig hebt, of op ongebruikelijke tijdstippen, zoals 's avonds laat of tijdens de vakantie. Als dit het geval is, moet u mogelijk een premie betalen voor een noodelektricien, waarbij met name het eerste uur een hoger tarief in rekening wordt gebracht dan bij een traditionele baan, mogelijk tot een verdubbeling van de kosten, tot €80 per uur of meer.

Veelvoorkomende elektrische banen

Er zijn een aantal relatief veel voorkomende elektrische werkzaamheden die alle ervaren elektriciens gewend zijn uit te voeren. Omdat ze over het algemeen eenvoudig zijn en elektriciens weten hoe lang het duurt, kunnen ze vrij eenvoudig geprijsd worden. Enkele van de meest voorkomende werkzaamheden zijn de volgende.

Kosten van elektrische verlichtingsarmaturen

Het vervangen van een plafondlamp is een snelle klus die zelden meer dan een uur in beslag zou nemen en die ongeveer €40 zou kunnen kosten, of wat het standaard uurtarief ook is, plus wat u ook betaalt voor het nieuwe armatuur zelf.

Kosten per consumptiemodel

De consumentenunit, beter bekend als de zekeringkast, helpt de stroom van elektriciteit in huis te regelen. De kosten voor het vervangen van de zekeringkast bedragen gewoonlijk ongeveer €400 tot €500, en het duurt een dag om deze te vervangen.

Kosten voor de installatie van de elektrische douche

Een andere klus die tot een dag kan duren, het installeren van een elektrische douche kost meestal tussen de €250 en €400. Mogelijk heeft u ook een loodgieter nodig om de installatie te voltooien.

Kosten voor de installatie van een elektrische kookplaat

Een relatief kleine klus als de stroom al aanwezig is, dit zou ongeveer €50 tot €80 kosten, de kosten van de oven zelf niet meegerekend.

Kosten voor de installatie van het stopcontact

De montage van een nieuw dubbel stopcontact in een muur kost gewoonlijk ongeveer €100 tot €130,-. De montage van een buitenstopcontact is vergelijkbaar geprijsd, net als de kosten voor het installeren van een dubbelstopcontact.

Elektrische inspectiekosten

De prijs van een elektrische inspectie hangt af van de grootte van uw woning en het aantal te inspecteren kamers en circuits, maar de prijzen beginnen bij ongeveer €80 tot €100 en kunnen oplopen tot ongeveer €300.

Ander advies

Veel elektrische werkzaamheden in huis moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met de voorschriften van deel P van de bouwnormen, dat wil zeggen dat ze moeten worden geïnspecteerd door een bouwinspecteur of door een elektricien die geregistreerd staat bij een bevoegd persoon en in staat is om hun werk zelf te certificeren. Om meer te weten te komen over het inhuren van een gediplomeerde elektricien en het veilig uitvoeren van elektrische werkzaamheden, kunt u een kijkje nemen op onze adviespagina en de handleiding voor het inhuren van een elektricien.